De ce sistemele electrice de incalzire in pardosela?

De ce sistemele electrice de incalzire in pardosela?

1.      Pentru ca avem costuri mai mici si utilizam energia mai eficient

Timp de mai multi ani persista zvonuri precum ca incalzirea cu energie electrica este costisitoare.  Dar acest lucru este, din fericire, doar istorie. Datorita evolutiilor tehnice, a controlului precis si a optimizarii structurale a izolatiei peretilor exteriori si ai ferestrelor, aceasta afirmatie nu mai este adevarata.

Dimpotriva, incepand de la costurile de investitii pentru incalzirea locuintei, al costurilor de exploatare si de intretinere necesare, dar si costurile directe cu incalzirea electrica, in comparatie cu alte sisteme de incalzire, reprezinta unul dintre cele mai accesibile dar si confortabile sisteme de incalzire.

In primul rand pentru ca sisteme noastre electrice de incalzire prin pardoseala de la Hemstedt au un cost redus de instalare si cerinte zero de intretinere. Functionarea lor nu necesita achizitionarea de centrale si nici service-uri regulate pentru intretinerea lor.

In al doilea rand pentru ca nu necesitati sa incalziti toata casa cand toata lumea se afla doar in sufragerie. Cu termostatele inteligente, puteti face setari de temperatura in fiecare incapere individual astfel economisind risipirea energiei, respectiv costuri mai reduse cu aceasta.

In al treilea rand, pentru ca sistemele electrice de incalzire prin pardoseala nu ajung la temperaturi mari, ele utilizeaza o temperatura mai scazuta decat radiatoarele sau alte surse de incalzire electrica, astfel costul cu energia electrica este mai redus.

In al patrulea rand, pentru ca sistemul nu foloseste resursele naturale ale planetei, despre care se stie ca sunt limitate, ci foloseste energia electrica a carei productie se poate asigura si individual din surse de energie regenerabile care va vor duce la costuri minimale cu incalzirea.

  1. Pentru ca putem regla si distribui caldura in functie de preferinte si necesitati

Un sistem de incalzire este bun doar daca si tehnologia sa de monitorizare si control este buna. Cu un control precis al temperaturii si bine pus la punct poate fi economisita  destula energie fara a sacrifica confortul si siguranta dvs. Termostatele moderne Hemstedt va ajuta sa optimizati costurile pentru consumul de energie electrica.

  1. Incalzirea electrica in pardoseala va ofera un confort sporit

Evident stiti deja ca este un sentiment de bine cand va puneti picioarele pe o podea calda. Daca simtiti la picioare ca va este cald, intregul corp se simte bine. Cea mai buna distributie a caldurii este atunci cand picioarele sunt calde si capul este racoros. Acest lucru se poate obtine doar cu incalzirea prin pardosela.

Sursa de caldura este raspandita pe toata podeaua, podelele sunt mai uniform distribuite si incalzite asigurand un nivel semnificativ mai ridicat de confort. Sistemele de incalizire in pardoseala Hemstedt utilizeaza cabluri de incalzire care acopera uniform intreaga suprafata a podelei astfel incalzeste intreaga camera, de la podea in sus asigurand un confort luxos care nu incomodeaza, fiind practic invizibil si care nu necesita intretinere si pe care il puteti regla individual in functie de nevoile incaperii. Eficienta este ridicata, incaperile se incalzesc repede, iar emisiile de dioxid de carbon sunt scazute.

  1. Cerinte minime pentru montajul/instalarea incalzirii electrice in pardoseala

Pentru a beneficia de confortul oferit de incalzirea electrica prin pardoseala, nu aveti nevoie de mare lucru. Nu aveti nevoie nici de un cos de evacuare, nu aveti nevoie de santuri sau canale in perete, nici de tevi, cazane sau centrale, cu atat mai putin de camera tehnica. Sistemul de incalzire in pardoseala va o libertate completa de design atunci cand va modernizati sau cand va construiti casa ajutandu-va sa economisiti din spatiu. Astfel puteti sa va mobilati casa cum doriti, fara a va ingrijora sa nu blocati cu canapeaua vreun calorifer.

Instalarea este rapida, necesita o inaltime redusa la instalare, iar la doar cateva zile dupa instalare sistemul poate fi functional. Este, de asemenea, un sistem de incalzire pe care nu il puteti auzi.

  1. Pentru ca veti avea un aer mai sanatos datorita circulatiei reduse a prafului

Caldura pe care o produc aceste cabluri de inclzire electrica in pardoseala reduce semnificativ umiditatea si circulatia aerului, ceea ce inseamna ca exista mai putin praf, acarieni si alergeni in aerul din interior. Pe de alta parte, persoanele cu alergie pot beneficia de caldura fara a li se periclita sanatatea. Astfel aerul nu este uscat si nici plin de praf, fapt stresant pentru persoanele care sufera de alergii.

 

  1. Pentru ca este mai putin periculos

Incalzirea electrica in pardoseala va ofera o suprafata uniform incalzita a acesteia la o temperatura agreata de corpul uman, sistemul fiind si ”invizibil” in comparatie cu calorifele sau alte surse de caldura traditionala, fapt ce face din sistem sa fie prietenos cu copiii, evitand lovirile sau arsurile accidentale.