Cum functioneaza incalzirea electrica prin pardoseala?

Cum functioneaza incalzirea electrica prin pardoseala?

Caldura din sistemele noastre de incalzire prin pardoseala provine din electricitate prin intermediul cablurilor de incalzire asezate in bucle pe intreaga suprafata a podelei. Un strat subtire de umplutura se intinde peste cablurile de incalzire prin pardoseala pentru a obtine o suprafata uniforma, iar podeaua este asezata deasupra aceastuia.

Panoul de izolatie este intotdeauna asezat sub cablul de incalzire pentru ca un sistem sa fie cu adevarat eficient din punct de vedere energetic.

Temperatura este controlata, de regula, in functie de camera, cu un termostat pe perete.

Bineinteles, exact cat costa utilizarea unui sistem de incalzire prin pardoseala va depinde doar de necesitatile dvs. de incalzire. Cu cat doriti mai multa caldura, cu atat este mai mare consumul de energie. Deoarece reglati temperatura si timpul de conectare cu un termostat, puteti decide cat de mult doriti sa utilizati sistemul prin incalzire prin pardoseala.

Un sistem electric de incalzire prin pardoseala este un sistem de incalzire complet. Nu sunt necesare surse suplimentare de caldura in incaperile in care este instalat.

Incalzirea electrica in pardoseala este potrivita in special pentru renovari si extensii. Este o solutie simpla, rapida, ieftina si izolata in comparatie cu multe alte sisteme de incalzire care incalca mai mult.