Cum funcționează cablurile și covorașele electrice de încălzire în pardoseală?

Cum funcționează cablurile și covorașele electrice de încălzire în pardoseală?

Cablul de încălzire prin pardoseală este pur și simplu un conductor de caldură prin care un singur fir electric poate fi rulat în jurul încăperii fără răsucire sau zgâriere, ceea ce ar putea duce la spargerea cablului și circuitului. Cablul este prins pe covoraș, iar partea inferioară a covorașului este fixată pe podea în oricare cameră în care alegeți să instalați încălzire electrică în pardoseală. Curentul electric curge prin cablu fapt care determină generarea de căldură și astfel încălzirea suprafeței de podea. Cantitatea de căldură depinde în totalitate de posibila putere a cablului și de setările de căldură realizate pe termostat.

Un senzor, conectat la termostat, este de asemenea plasat sub podea. Senzorul măsoară temperatura podelei și informează cutia de comandă pentru pornirea și oprirea încălzirii în pardoseală, pentru a se asigura că aceasta rămâne la temperatura pe care ați setat-o.

Este important să selectați tipul corect de covoraș de încălzire în pardoseală de puterea corespunzătoare pentru tipul de pardoseală pe care doriți să-l așezați.

Vă rugăm să solicitați consultanță independentă pentru proiectul dvs de la reprezentanții Hemstedt din România – echipa Extra Plus Energy cu privire la tipul de covoraș/sistem electric de încălzire prin pardoseală de care aveți nevoie pentru orice tip de pardoseală particulară. Noi vă prezentăm doar orientativ un ghid pentru diferitele puteri instalate ale covorașelor de încălzire și unde sunt utilizate în general.

Tipul podelei Puterea maximă pe metru pătrat
Parchet laminat 130W / mp
Covor (pe material de nivelare sau pe șapă) 150W / mp
Pardoseală de vinil sau placi de vinil 150W / mp
Placă din beton 200 W / mp