Cererea pentru sistemele de incalzire in pardosela a crescut la 7%

Cererea pentru sistemele de incalzire in pardosela a crescut la 7%

Un raport recent de prognoza al pietei arata ca cererea pentru sistemele de incalzire prin pardoseala va continua sa creasca, tot mai multi proprietari de imobile dar si de afaceri optand sa-si incalzeasca proprietatile in acest fel.

Raportul a fost publicat de AMA Research din Anglia si se refera la perioada cuprinsa intre anii 2018 si 2022. AMA Research realizeaza peste 150 de rapoarte care acopera o gama larga de sectoare din constructii.

Aceasta este cea de-a noua versiune a raportului cu privire la piata de incalzire electrica prin pardoseala, fapt ce arata interesul crescut pentru acest mod relativ nou si inovator de incalzire al unui spatiu.

"Piata incalzirii electrice in pardoseala a avut rezultate bune in ultimii ani, determinata de niveluri bune atat in domeniul constructiilor comerciale cat si al celor rezidentiale, iar acum reprezinta aproape 7% din totalul sistemelor de incalzire in tarile dezvoltate din Europa".

O mare parte din cresterea cererii de incalzire prin pardoseala rezulta din sectorul privat. In prezent, doua treimi din sisteme sunt instalate in case. Din ce in ce mai mult, constructorii de case aleg sa utilizeze covorasele electrice de incalzire prin pardoseala in proprietatile pe care le construiesc.

Acest lucru este de inteles deoarece este o modalitate foarte eficienta de a incalzi orice spatiu. Faptul ca nu exista radiatoare pe pereti sau alte elemente de incalzire vizibile, spatiul pe perete este lasat liber, ceea ce confera proprietarului mai multa libertate atunci cand vine vorba de modul in care isi aranjeaza mobilierul. Exista, de asemenea, trenduri ca tot mai multi proprietari de case vor tine pasul acestei tehnologii inovative si isi vor moderniza proprietatile cu incalzire electrica prin pardoseala.

Cresterea cererii vine si din sectoarele publice si comerciale. Raportul a mentionat in mod special popularitatea crescanda a acestor forme de incalzire la casele de batrani, institutiile sanitare si de invatamant.