Avantajele utilizării unui covoraș sau al unui sistem de încălzire electrică în pardoseală cu cabluri

Avantajele utilizării unui covoraș sau al unui sistem de încălzire electrică în pardoseală cu cabluri

Cablurile electrice de încălzire în pardoseală sunt invizibile,  față de sistemele de încălzire unde există radiatoare sau încălzitoare. Acestea pot fi utilizate atât în interiorul proprietăților private, cât și în cele comerciale, atât în clădiri noi, cât și în cele renovate și/sau modernizate. Covorașele și cablurile electrice de încălzire în pardoseală pot fi instalate în aproape orice tip de podea, incluzând lemn și laminat, fiind ideale pentru proiectele de renovare.     

Chiar și așezate pe o podea existentă și acoperită cu plăci ceramice, înălțimea podelei nu este înălțată mai mult de 20 mm. Acest lucru înseamnă că mișcarea de la o cameră la alta este realizată doar cu un pas mic, cu un prag, care poate fi făcut atractiv, prin intermediul unei mici forme de lemn, lipită pe podeaua nou încălzită.

Cablurile de încălzire prin pardoseală pot fi lipite pe un covoraș pentru a face instalarea mai rapidă sau pot fi întinse de pe un tambur direct pe suprafața de încălzit. Când nu se află pe covoraș ci cablul este liber sau pe tambur, atunci se folosește în mod normal sub o șapă de podea, iar cablul în sine este de dimensiuni mai mari.  Astfel au avantajul că pot fi instalate și direct de dumneavoastră, mai ales acele cabluri care vin direct prinse pe covoraș. 

În unele zone cu pierderi mari de căldură, se poate instala un cablu având o putere de 200W pe metru pătrat, prin urmare să vă asigurați că înțelegeți exact ceea ce faceți sau, dacă nu vă descurcați, puteți apela cu încredere la echipa eXtra Plus Energy sau la un electrician calificat pentru a instala încălzirea în podea pentru dvs.

Având în vedere acest lucru, un electrician calificat va fi obligat să facă conexiunea de rețea finală și dacă lucrați pe o su

prafață mare de podea, cablurile și covorașele pentru încălzirea electrică vor avea nevoie de o planificare suplimentară datorită calculelor de încărcare necesare pentru a rămâne în siguranță. Este posibil să fie necesară o sursă de alimentare complet separată pentru unele instalații mai mari cu o putere electrică suficientă pentru proiectul dvs.

ATENȚIE: Avertizare privind siguranța electrică, vă rugăm să folosiți mănuși și să respectați Regulamentul Electric!